Als zeer sociaal voelend kunstenaar gaat mijn aandacht vooral naar de mens.

Deze komt dus ook bijna in al mijn schilderijen voor. De ogen en de lippen, meestal in close-up weergegeven, bevatten de gevoelens van mijn personages.

Een ganse gamma van kleuren en materialen zijn samengebracht. Verschillende technieken worden gecombineerd, zoals olieverf, acryl, marbling en collages, om alzo tot een optimaal geheel te komen.

Mijn opleiding kreeg ik in verschillende ateliers onder deskundige leiding van meerdere academieleraars o.a. Nico Deboeck die me al snel aanspoorde een eigen stijl te ontwikkelen. De kleur en de vorm van de tekeningen en de schilderijen die ik maakte bleken belangrijker te zijn dan het waarheidsgetrouw weergeven. Ik wou de zaken die ik zag ontleden om één te zijn met wat ik voelde bij de dingen die ik zag. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende soorten technieken: olieverf, acryl, marbling en collages. Ik experimenteerde met het gebruik van verschillende materialen in mijn werk. Papier, spiegel, plaaster, zand hielpen me in mijn zoektocht om het best mijn gevoelens te uiten. De laatste tijd werk ik steeds in thema’s, altijd bestaande uit een collectie, waar ik vroeger alleenstaande schilderijen schilderde. Ik maak vooal portretschilderijen in olieverf, daarbij dikwijls reliëfgevend met een ander materiaal. De ogen worden veelal in close-up weergegeven om alzo maximaal de gevoelens van de personages uit te drukken. Kleurige achtergrondformaties omsluiten een typisch gezicht, gebouw of figuur. zo blijft er veel ruimte om eigen ideeën in het gehele werk te leggen of te gaan zoeken.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Twitter - Black Circle