“Over haar werk , ligt een sluier, met soms schimmen,

die niet in staat zijn te ontsnappen uit hun omgeving,

maar vrij zijn ze toch.”

 

Marnix Vervaet

Maak kennis met de sterk expressieve wereld van Margaret Bolinska, afkomstig uit Polen. Haar visie op de wereld verbeeldt zij in verschillend werk en maakt zij gebruik van verschillend materiaal.

 

“Het canvas wordt een broeiplaats met de natuur, kleuren en mystiek als ingredienten. Fragiel en passioneel!” Marnix Vervaet

 

In contact met de kunst kwam Margaret in haar late tienerjaren, wanneer zij moderne, kleurrijke wandtapijten leerde maken, die zij zelf ontwierp. Hier in Belgie voelde zij opnieuw drang om te scheppen, creatief te zijn en besloot zij de geheimen van schilderkunst te ontdekken. Zij volgde 5 jaar Algemene Schilderkunst aan Academie voor Beeldende Kunst in Mechelen. Behalve de academie volgde zij nog andere kunstopleidingen. Na jaren studeren en experimenteren blijft zij trouw aan acryl – haar favoriete medium van expressie, maar olie en aquarel inspireren haar ook. Zij wordt eveneens gefascineerd door gemengde technieken.

 

Margaret Bolinska haar kunst weerspiegelt haar diepe gevoelens en haar spontaniteit. Het voortdurend bespelen van het onbekende met veel dynamiek, beweging en passie resulteert in kleurrijke werken met veel kracht. Het” leeft” op haar doek. Van impressionistische vormen en beelden naar haar eigen, specifieke stijl, waar ligt unieke kracht van haar kunst. Haar visie op de wereld verbeeldt zij in verschillend werk en maakt zij gebruik van verschillende materialen en werkwijzen. De verschillende werkwijzen moeten niet gezien worden als ontwikkeling of evolutie, maar als een stap in de richting van een onbekend ideaal.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Twitter - Black Circle